• blank
 • blank
 • blank
  • Uzrokuje li depilacija voskom preveliko opuštanje kože?
  blank

  Ne, nema znanstvenih dokaza koji potvrđuju ovo stajalište. Glavni uzroci gubljenja elastičnosti i prevelikog opuštanja kože su prekomjerno pušenje, nedostatak vitamina, direktno i dugotranjno izlaganje suncu, podhranjenost i genetski razlozi.

  • Ako koristim vosak na mjestima gdje nikad prije nisam, da li na tim mjestima dlake postaju jače?

  Ne, depilacija voskom nema takvu nuspojavu. Korištenje voska ili kreme za uklanjanje dlaka na mjestima koja dosad nisu bila depilirana, niti ojačava dlake niti ih čini gušćima.

  • Da li upotreba krema sa anestetikom prije korištenja voska ublažava bol tokom depilacije?
  blank

  Da. Ovi proizvodi imaju efekat lokalnog anestetika, koji čini da površina kože utrne i tako umanji ili eliminiše bol i opekline. Kako god, ovi proizvodi bi se trebali uzimati pod kontrolom liječnika, kao i drugi lijekovi. Njihova upotreba je rizična i može imati veoma štetne učinke, kada ih koristite izvan njihove glavne svrhe ili prekomjerne dnevne doze.

  Kako biste izbjegli rizik, preporučujemo vam upotrebu "Pain-less" pred-depilacijskih maramica, koje imaju isti učinak, ali sa sastojcima na prirodnoj bazi.

  • Uzrokuje li redovno korištenje voska na bazi prirodnog ulja nestanak dlaka nakon nekog vremena?

  Ne, nije se moguće trajno riješiti neželjenih dlaka sa redovnom depilacijom. Ali, vosak na bazi prirodnog ulja ne sadrži elemente za njegovanje dlaka i šećere, pa u redovnoj upotrebi brzina rasta opada i možete se depilirati rijeđe.

  • Koji je razlog modrica i crvenila nakon depilacije?

  Ovo se očekuje kod svakoga ko se depilira, iako se ovaj problem lako izbjegava redovitim depiliranjem.

  Najprije, napomenuli bi da je razlog modrica i crvenila iritacija koju vosak čini na korijen dlake.

  U slučajevima da se vosak ne koristi na pravi način, možete iskusiti modrice i crvenilo i također osjećati bol prilikom depiliranja. Postoje dvije jako važne stvari o kojima morate voditi brigu za depiliranje bez iritacije korijena dlake:

  blank blank

  Nanesite i raširite vosak u smjeru rasta dlake.

  Povucite vosak ili traku s voskom u obrnutom smjeru od rasta dlake u jednom brzom potezu.

  Ako niste pažljivi prilikom nanošenja voska i pravca povlačenja trake, kapilari na korijenu dlake mogu popucati i krvariti i prouzrokovati modrice i crvenilo na koži.

  Primjena u pogrešnom smjeru i dvostruka primjena na istom području može uzrokovati modrice i crvenilo, stoga ih trebate izbjegavati. Također, voskovi s visokim kiselim vrijednostima i proizvedeni od sirovina koje nisu prikladne za depilaciju mogu uzrokovati modrice i crvenilo.

  • Zašto osjećamo bol tokom depilacije?
  blank

  To je najvažniji problem s kojim se suočavamo u depilaciji ... Bol ... Ukratko, razlozi su sljedeći: Depiliranje je proces u kojem voskom hvatamo i lijepimo dlačice i vadimo ih van kože. Kao što možete vidjeti, ljudska dlaka je direktno povezana sa cirkulacionim sistemom putem vena i sa centralnim nervnim sistemom putem malih nervnih završetaka. Kada se dlaka ukloni, nervni završetak povezan s korijenom dlake odvaja se od korijena i šalje signal boli u mozak, što uzrokuje bol.

  Brijači, kreme za uklanjanje dlaka i pjene i slične metode ne uklanjaju dlaku iz korijena, tako da ne uzrokuju bol. Međutim, oni nemaju dugotrajne i učinkovite rezultate kao depilacija.

  • Vosak na baz prirodnog ulja ili topli vosak?

  Glavna razlika između voska na bazi prirodnog ulja i toplog voska je njihov sadržaj. Topli vosak se sastoji od šećera, dok je drugi vosak izrađen od smole. Budući da liposolubilan vosak ne sadrži materije koje njeguju korijen dlake, redovnom upotrebom se smanjuje rast dlaka kao i interval između dvije depilacije. Također, smola ima jaču ljepljivost od šećera, tako da je liposolubilan vosak učinkovitiji te ne ostavlja neugodan osjećaj nakon depilacije, kao voskovi sa šećerom.

  • Skida li vaš vosak sve dlačice odjednom?

  Ovaj rasprostanjeni problem proizlazi iz pogrešne upotrebe voska. Ako budete slijedili korake napisane u našim uputama, uvjerićete se da uklanja dlake u jednom potezu.

  blank blank

  Neka vaša koža bude suha i čista.
  Vosak održite tečnim i optimalne temperature.
  Nanesite vosak u pravcu rasta dlačica, i ne ostavljajte prostora između. 
  Pobrinite se da bude čvrsto zaljepljen na kožu.
  Povucite vosak jednim brzim potezom, u suprotnom smjeru od rasta dlačica.

  Ako ne pratite pravila o smjeru nanošenja voska i pravcu povlačenja trake, možda nećete ukloniti sve dlake odjednom. Također,kada korijen dlake izlazi iz kože, kapilari na njemu mogu popucat i uzrokovati štetu. Moguće je da ćete imati modrice ili crvenilo na koži.

  • Koristila sam "Retouch Pen", i nisam uspjela skinuti sve dlačice sa lica, šta mogu učiniti?

  Ako ne uzmete u obzir dole navedeno, možda nećete moći dobiti očekivane rezultate od proizvoda.

  blank

  Nanesite tanki sloj voska. Ukoliko nanosite veliku količinu voska na područje primjene očekujući bolje performanse, dešava se upravo suprotno od toga, smanjuje efikasnost i teže je ukloniti dlačice. Tako postaje teže ukloniti dlačice sa tretiranog područja.

  Budite veoma oprezni u vezi smjera nanošenja i povlačenja voska. Ako niste vrhovima aplikatora nanosili vosak u smjeru rasta kose, postaje sve teže ukloniti dlaku. Ukoliko niste vrhom aplikatora povukli vosak u pravcu rasta dlake, postaje teže ukloniti dlačice.

  Pobrinite se da stavljate i povlačite trakicu u pravom smjeru. Ukoliko ne zalijepite trakicu u smijeru rasta dlačica ili ne pritisnete trakicu jako, tako da nema prostora između kože i trakice, a naročito ako je ne povučete u suprotnom smijeru od rasta dlačica, depilacija će biti otežana i nećete skinuti sve dlačice.

  Uzmite u obzir i činjenicu da bi minimalna dužina dlačica trebala biti 1,5 mm u području primjene. Ako je vaša dlaka prekratka, vosak ne može pravilno zalijepiti dlaku, tako da depilacija ne može biti učinkovita.

  • Pakiranje proizvoda otopljeno je u mikrovalnoj pećnici tokom podgrijavanja, šta da radim?
  blank

  Optimalna toplina voska je 50-54 ° C. Pakovanja naših proizvoda koja se mogu zagrijati u mikrovalnim pećnicama proizvode se od sirovina koje mogu da bez problema izdrže do 150 ° C.

  Ako se pakovanje rastopi i vosak iscuri u vašoj pećnici, razlog je da ste ga zagrijali više od 150 ° C. Pažljivo pročitajte upute za grijanje i optimalnu toplinu proizvoda Također, provjerite je li poklopac proizvoda u mikrovalnoj pećnici zatvoren.

  Pećnicu možete očistiti s jestivim uljem, kao što su suncokretovo, maslinovo ulje ili baby ulje.

  • Šta je liposolubilni vosak?

  Tehnički, vosak je ljepilo koje se lijepi za dlaku. To pomaže da povučete van (mehanički) dlaku koju ljepilo drži kao da je smrznuto i uklonite dlaku iz korijena.

  Liposolubilni vosak je vosak proizveden od smole, umjesto šećera i drugih hemikalija. Ovi voskovi su prirodni jer se proizvode pomoću smole sa stabala i ne njeguju i ne hrane dlaku jer ne sadrže šećere.

  • Da li vosak uzrokuje urastanje dlake pod kožu?

  Ako prozivod ne koristite ispravno, možete se suočiti sa navedenim problemima.Nanosite vosak u pravcu rasta dlake i povlačite trake u suprotnom smjeru. Ako ne obratite pažnju na ove detalje, može doći do urastanja dlake ispod kože.

  • Modrice na koži nakon depilacije, zašto?

  Razlog modrica na vašoj koži je krvarenje koje se javlja oko korijena dlake, ispod kože pri pucanju kapilara. Krvarenje se može javiti može kod osjetljive kože ili pogrešne primjene, ako niste pazili na smjer uklanjanja dlačica ili ste primjenjivali vosak na istu površinu više od jednom.

  Preporučujemo da izbjegavate pogrešne primjenu i koristite "Pain-less" Pred-depilacijske maramice sa anestetikom iz prirodnih ulja koje sprečavaju modrice i minimizirate osip usljed osjetljivosti kože.

  • Kako mogu očistiti liposolubilni vosak?

  Smola se ne otapa u vodi, tako da se ne može očistiti vodom. Vosak možete lako očistiti bilo kojom vrstom ulja s vaše kože ili neke površine. Ako ćete čistiti vosak s kože, osigurajte da ulje ne šteti vašem tijelu i da ne hrani korijen dlake.

  • Na kojim dijelovima tijela mogu koristiti vosak?
  blank

  Preporučujemo da koristite Smart Roll-On Sistem proizvode na velikim područjima primjene kao što su ruke, noge, trbuh. Ako imate vrlo osjetljivu kožu, preporučujemo proizvode od Gelly Wax Roll On Gel voska koji su nježniji i mogu se isprati vodom.

  Područje ispod pazuha je malo, ali pogodno za korištenje Smart Wax Roll-on Liposolubilnog Voska ili Cold Wax Strips Maxi Kit 52 CT proizvoda koji imaju posebno dizajnirane trake sa lako-hvatajućim karakteristikama i pouzdano je za ovo područje. Ako želite nježniju metodu za ovo područje, savjetujemo vam da koristite Brazilian Bikini proizvod koji se primjenjuje bez trake, uzrokuje mnogo manje iritacije na koži u usporedbi sa drugim proizvodima. Za pripremu prije depilacije možete koristiti "Pain-less" Pred-depilacijske maramice koje značajno smanjuju bol.

  S obzirom na gore navedene prednosti, možete upotrijebiti i brazilski vosak na bikini zoni. Čak možete praviti oblike pri depiliranju. Također, možete koristiti Cold Wax Strips Maxi Kit 52 CT posebno dizajniran za ovo područje. Možete upotrijebiti naš proizvod, olovku sa voskom, za male površine, oblikovanje i završne zadaće na ovom dijelu vašeg tijela.

  S obzirom na gore navedene prednosti, možete pouzdano upotrijebiti i Brazilian Bikini vosak na bikinizoni. Čak možete praviti oblike pri depiliranju za koje imate šablone. Također, možete koristiti Cold Wax Strips Maxi Kit 52 CT posebno dizajniran za ovo područje. Možete upotrijebiti naš proizvod, Retouch Pen, za male površine, oblikovanje i završne zadaće na ovom dijelu vašeg tijela. Možete koristiti našu Retouch Pen, koja ima posebno dizajniran vrh za preciznu aplikaciju, kako biste savršeno oblikovali obrve. Također možete postići učinkovitije rezultate na području usana i lica. Multi-Action je još jedan proizvod koji vam omogućuje da uklonite dlake sa lica bez ikakvih iritacija i crvenila zahvaljujući svojoj osjetljivoj formuli. Možete ga koristiti u području usana, u području obrva, a također možete koristit Trostranu špatulu koja posjeduje posebne nastavke, za unutrašnjost uha, nosa i za lice, bez upotrebe traka.

  • Da li je dozvoljeno sunčanje nakon depilacije voskom?

  Nakon depilacije, vaša koža postaje osjetljivija i pore su otvorene, tako da UV zrake mogu biti štetnije za vas. Preporučujemo da izbjegavate sunčeve zrake 24 sata nakon depilacije, kao i da ne koristite proizvode za njegu kože koji uključuju alkohol i abrazive.

  • Kako da znam kada je vosak dovoljno zagrijan?
  blank

  Ako vosak nije dovoljno zagrijan, nećete ga moći zalijepiti jer je tvrd. Ako je prevruć možete dobiti opekotine, biće tanak i neučinkovit. Kako biste izbjegli ove probleme, preporučujemo vam da koristite Roll-On sistem i Smart Wax Roll-on proizvode, koji mjenjaju boju kada se postigne optimalna temperatura.

  Zahvaljujući ovim patentima, vosak će promjeniti boju kad je spreman za upotrebu. Kada se ohladi, vraća se u prvobitnu boju, što znači da ga trebate opet zagrijati.

  • Da li sam alergičan/na na vosak?

  Iako su rijetki, neki ljudi su alergični na smolu koja je prirodna sirovina voska, a ekstrakti koji se koriste u proizvodu mogu uzrokovati reakcije poput akni, crvenila itd. Da bi izbjegli moguće reakcije, dan prije uporabe, napravite test alergije na malom dijelu vašeg tijela kako je preporučeno u uputama za korisnike, koje možete pronaći u paketu proizvoda.

© REMOVE is a TredA brand. 2016⎪www.tredafmcg.com